Conserve de ravioli servite în cantine din Bordeaux și Mérignac, în sud-vestul Franței, au fost retrase din cantine școlare, după descoprirea de carne de cal, relatează AFP.
„S-au detectat anomalii la conserve de ravioli etichetate drept «numai din vită»”, a anunțat într-un comunicat servciul însărcinat cu restaurarea în cantine, precizând că aceste conserve nu prezentau „niciun risc sanitar”.
În cadrul unor analize efectuate în mod regulat în cantinele școlare fost descoperită prezența cărnii de cal. Conservele de ravioli reprezentau prânzul alternativ servit în timpul grevelor, intemperiilor sau unor pene de material.
La sfârșitul lui ianuarie, în cursul unei greve de două zile a personalului municipal din orașul Bordeaux, s-a servit ravioli, a declarat părintele unui elev pentru AFP.
Societatea Panzani a anunțat la 26 februarie că a detectat prezența cărnii de cal în mai multe conserve de ravioli din carne de vită fabricate de marca William Saurin.